Gratis verzendkosten boven de €35,- (NL)

HET BELANG VAN AFSTEMMING TUSSEN FAMILIE EN SCHOOL

  • Geplaatst op
  • Door Priscylla Brasileiro - Het JollyJoy Team
  • 0
HET BELANG VAN AFSTEMMING TUSSEN FAMILIE EN SCHOOL

In de huidige context is onderwijs een ethische, morele en sociale uitdaging geworden. Er is dringend behoefte aan een opvoeding vanuit waarden en normen en dit moet gecombineerd worden met academisch-cognitieve training.

Tieners, met hun essentie, dromen, idealen, prioriteiten, onzekerheden en zwakheden, hebben (meer dan tijdens elke andere fase van hun ontwikkeling) referentiepunten nodig om zichzelf en hun autonomie op te bouwen. Op dit moment worden familie en school fundamentele pijlers van ondersteuning, veiligheid en referentie. Ze hebben elk een eigen rol en moeten volledig op elkaar afgestemd zijn wat wensen, acties, grenzen en affectiviteit betreft. Op die manier kan de samenwerking familie-school worden gevormd, een samenwerking die vitaal is in betekenis en omvang.

Er moet nooit dualisme zijn als het over actie gaat; als tieners, met hun geweldige inzicht, deze kloof waarnemen, kan hun hele ontwikkelingsproces aangetast worden. Als er twijfel is over de beslissingen van de school, de regels of mogelijke problemen, neem dan contact op met de verantwoordelijke coördinator, deel je mening, de emoties, de evenementen die je hebt meegemaakt en kom tot een gemeenschappelijk gezichtspunt zodat je een schooljaar vol respect kunt hebben. Hier komt ook de noodzaak vandaan om samen te werken, zij aan zij, met effectieve en efficiënte communicatie, erop gericht om het maximale potentieel uit het constructieve en vormende werk te halen.

Significante prestaties en overwinningen in de educatie zullen voortkomen uit deze afstemming en samenwerking, waarin verschillende rollen bestaan voor de familie en de school, gericht op hetzelfde doel: de volledige opleiding van dezelfde persoon.

LidyaneMagalhães

Psychopedagoogen schoolcoördinator

Drie kusjes!!!

Door Priscylla Brasileiro

www.queridadata.com.br

Het JollyJoy Team

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden