Gratis verzendkosten boven de €35,- (NL)

PRATEN OVER ZINDELIJKHEIDSTRAINING

  • Geplaatst op
  • Door Priscylla Brasileiro - Het JollyJoy Team
  • 0
PRATEN OVER ZINDELIJKHEIDSTRAINING

Je baby is gegroeid! Dat is geweldig!

Je baby kan al naar de kraan gaan om water te halen. Hij weet hoe hij moet zeggen wat hij wil eten. Hij spreekt zijn woorden al duidelijker uit. Hij is al bijna een jongen of een meisje, maar er is nog één ding dat hem baby maakt: zijn luier! Is het tijd om die uit te doen of niet? Wil je deze stap gaan zetten?

Controle over de sluitspier is een grote vooruitgang in de ontwikkeling van een kind. Het symboliseert dat het kind bewust is van wat er binnen zijn bereik is, waar het controle over heeft en wat het aan de ouders als prestatie kan presenteren. Dit kind is geen baby meer, maar een kind dat beseft dat hij zelf opgroeit en “ingewikkelde” dingen zonder zijn ouders kan doen.

Er is geen één juist moment om met zindelijkheidstraining te beginnen. We moeten het echter ook niet te lang uitstellen. Het moet ergens tussen de leeftijd van 2 en 4 jaar gebeuren, inclusief het uitdoen van de nachtluier. Elk kind heeft echter zijn eigen ritme.

Eén regel die altijd succes heeft tijdens dit proces, is dat de ouders hun waardering aan de kinderen moeten tonen. Vergeet niet dat jullie als ouders degenen zijn die, door middel van affectie, laten zien hoeveel het kind kan doen. Als het kind ziet dat zijn ouders iets van hem verwachten, zal hij het veel sneller doen. De persoonlijke beleving van een kind wordt gevormd vanuit de beleving die zijn ouders van hem hebben. Het is niet anders bij zindelijkheidstraining. Tijdens dit proces zullen er momenten zijn waarop de ouders zich verslagen of verloren voelen. Maar geloof me: alles wordt beter na een tijdje!

Let op of je kind zich al beseft dat hij wil plassen of poepen; vraag hem, met de luier nog om, of hij wil plassen. Stel hem voor om op de wc te plassen of poepen voor je hem in bad doet. En als het lukt, vier het dan! Laat hem zien dat je blij bent met zijn prestatie.

Vergeet niet: elke stap in het leven van je kind is belangrijk! En deze stap is een van de belangrijkste, een grote sprong voorwaarts in de richting van zijn toekomstige onafhankelijkheid, nu hij aan het opgroeien is.

Door Kárdia Lacerda

Klinisch psycholoog, opgeleid in gestalttherapie.

Door Priscylla Brasileiro

www.queridadata.com.br

Het JollyJoy-team

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden